Αρχική > ειδήσεις > Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ρέππα;

Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ρέππα;

30 Μαρτίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google  και σπάσαμε  κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.  Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.

Υπάρχει το:

«τζάμπα» το

«εντελώς τζάμπα» και το

«τζάμπα τα λεφτά μας»

Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)

Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)

Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες  και τα τζάμπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)

ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,

και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ. (τζάμπα)

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (εντελώς τζάμπα)

Επιπλέον οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής:

για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς (1.200 ευρώ) (τζάμπα)

και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα).

Τα  ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).  (τζάμπα τα λεφτά μας)

Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό  (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)

Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία  (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν  (εντελώς τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάμπα τα λεφτά μας)

Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα)  για την προσωπική φρούρησή του.

Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αμοιβών τους.

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες: ,
 1. Αθανάσιος Σταματίου
  12 Μαΐου 2011 στο 13:45

  Το ότι οι βουλευτές είναι τζαμπατζήδες, δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι και οι «δεν πληρώνω» είναι και αυτοί τζαμπατζήδες.

  Και μάλιστα οι «δεν πληρώνω» είναι χειρότερου τύπου, διότι αρνούνται να πληρώσουν την υπηρεσία που κατανάλωσαν. Και αυτό με προσβάλει προσωπικά, διότι είναι σαν να μου λέει πελάτης μου, ο οποίος έχει πάρει τα παραδοτέα και τα χρησιμοποίησε, «δεν σε πληρώνω».

  Πιο σωστός χαρακτηρισμός πάντως για μένα είναι ότι η πλειοψηφία των βουλευτών είναι γαϊδούρια, γιατί δεν παραιτούνται των προνομίων τους (εξαιρείται σίγουρα ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Χριστοδουλάκης -και άλλοι που δεν ξέρω- που δεν υπέγραψαν την αίτηση για να πάρουν τα αναδρομικά των περίπου 250.000€ έκαστος).

  Το ίδιο όμως ισχύει και για τους εξής (δειγματοληπτική η λίστα):

  1. Δημοσιογράφοι (ΟΛΟΙ μας πληρώνουμε το περίφημο αγγελιόσημο το οποίο τροφοδοτεί το ταμείο τους, ενώ οι ίδιοι και οι εργοσότες τους δεν πληρώνουν μία στο ταμείο. Όπως το λέω είναι) .

  2. Μηχανικοί ( είμαι μηχανικός, το ταμείο μου ΕΤΑΑ -τέως ΤΣΜΕΔΕ- έχει πόρους από τον κατασκευαστικό κλάδο. Για κάθε σπίτι που πληρώνεις το αίμα σου για να το χτίσεις, κάτι θα πάει και στο ταμείο μου).

  Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «φόροι υπέρ τρίτων», ίσως μοναδικό και φυσικά πελατειακό και τριτοκοσμικό φαινόμενο:

  «(συνήθως σε συνταξιοδοτικά ταμεία συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, περιλαμβανομένων δικηγόρων, μηχανικών, δημοσιογράφων και εκδοτών). Στην πολύ σημαντική για τον τουρισμό ακτοπλοΐα φόροι υπέρ του ταμείου των ναυτικών και άλλων ομάδων αντιπροσωπεύουν το 1/3 της τιμής του εισιτηρίου. Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιοι φόροι οι οποίοι βρίσκονται υπό μία διαχείριση που καλύπτεται από απόλυτη αδιαφάνεια. Είναι άδικο οι χαμηλόμισθοι να χρηματοδοτούν τις προνομιούχες ομάδες. Η κυβέρνηση ανήγγειλε τον Μάρτιο του 2011 ότι θα κατέγραφε και θα δημοσιοποιούσε όλους αυτούς τους φόρους, έτσι ώστε να καταργήσει τους περισσότερους από αυτούς, αλλά αυτές είναι πολύ γνωστές τακτικές κωλυσιεργίας που χρησιμοποιούν διαδοχικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1950. Ο περισσότερο διάσημος από αυτούς είναι το «αγγελιόσημο», ένας φόρος 21,5% σε όλες τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ πλέον του ΦΠΑ 23%. Το μη δημοσιοποιούμενο ποσό που συγκεντρώνεται από αυτόν το φόρο, το οποίο αυξάνει το κόστος των διαφημιζόμενων προϊόντων στους καταναλωτές, καταλήγει κατά βάσιν στα Ταμεία των δημοσιογράφων και εκδοτών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δημοσιογράφοι που επιλέγουν να μην ανήκουν στην Ένωση (και να μη συμμετέχουν στις απεργίες) δεν δικαιούνται υγειονομική κάλυψη υπ’ αυτό το καθεστώς.»

  Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το: http://www.drassi.gr/index.php?id=1509&title=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A4%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE%20%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE

  Κάτι πάει να γίνει, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_3_19/03/2011_436243

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100009_19/03/2011_436218

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=272203

  Για να μην αναφέρω και τους τζαμπατζήδες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τα ταξιδάκια στο εξωτερικό που τα πλήρωνε ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ τους (!!!!) με επιχορήγηση εκατοντάδων χιλιάδω ευρώ (κλασική σύγκρουση συμφερόντων και συνεπώς ούτε ηθική ούτε νόμιμη).

  Συνεπώς -κατά την άποψή μου- το κείμενο του ανώνυμου blogger και wannabe δημοσιογράφου, είναι ακόμα ένα κλασσικό λαϊκίστικο κείμενο επιπέδου καφενείου και Π.Α.Μ.Ε. -επιεικώς.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s