Αρχική > ειδήσεις, κινητοποιήσεις > Κατάληψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ.

Κατάληψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ.

1 Φεβρουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

από 

Σε κατάληψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν από το πρωί εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Όπως τόνισε μιλώντας ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄(Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ, σήμερα δεν θα επιτρέψουν σε κανένα εργαζόμενο της περιφέρειας να εισέλθει στον χώρο εργασίας τους.

 

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και κυρίως την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και συμφωνήθηκε από τράπεζες, κράτος και εταιρία. Η πράξη αυτή, αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρίας, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, από πέντε τράπεζες, με την εγγύηση του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση των κονδυλίων δεν προχωρούσε λόγω άρνησης της μίας εκ των πέντε τραπεζών να συμμετέχει στο σχήμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίση, σήμερα ανέρχονται σε δύο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τη διοικητική πράξη που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους της υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Χαρίση, ο οποίος γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη πρόκειται να μεταβούν στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν την κινητοποίηση που σχεδιάζουν οι συνάδελφοί τους και αφορά το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στους Κήπους.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s