Αρχική > ανακοινώσεις, ειδήσεις, κινητοποιήσεις > Aπεργία σήμερα στις εφορίες!

Aπεργία σήμερα στις εφορίες!

31 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι στις εφορίες της Αττικής, αποφασίστηκε απεργία για σήμερα δευτέρα και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών

 

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις Δ.Ο.Υ. ν. Αττικής και Κυκλάδων

CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ – 25 ΓΕΝΑΡΗ 2011

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ :

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ 31/1/2011-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  2. ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/2 -9/2/10 ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 10/02/2010
  3. ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ Δ.Ο.Υ
  4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

– OXI ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

– ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

5.  ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

 

 


1. Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ  συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκεται η πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής- υπηρεσίας, η εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας.

2. Με  τον  προϋπολογισμό που ψήφισε για το 2011 ισοπεδώνει ότι έμεινε από τη περυσινή λαίλαπα.

– Περικόπτει άγρια κάθε κοινωνική δαπάνη (πάνω από 4δις € σε παιδεία, υγεία, ΔΕΚΟ)

–  Οι μισθοί & συντάξεις δημοσίου μειώνονται στα 19,8 δις από 25,5 δισ πέρυσι – μείωση 22,3%

– Tο μόνο που αυξάνει είναι τα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων (7,8δις) κυρίως από έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ.) & οι δαπάνες εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους (54% των συνολικών δαπανών – 62 δις – σε τόκους και χρεολύσια).

Από την άλλη δίνει προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, υπερωριών κλπ) ενώ μειώνεται δραστικά η φορολογία των επιχειρήσεων από 24 στο 20%,  χαρίζοντάς τους τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά στο όνομα των Δημοσιονομικών ελλειμμάτων & του χρέους που όπως ομολογείται & στο ίδιο το «μνημόνιο» όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ το 2013.

3. Σε αυτά τα πλαίσια ετοιμάζεται & η αναδιάρθωση των υπηρεσιών στο Υπ. Οικ/κών, ο λεγόμενος «Φορολογικός Καλλικράτης». Αυτή την πολιτική έρχεται να εξυπηρετήσει ,αφού:

–          Ενισχύει το ρόλο των φορολογικών υπηρεσιών ως μόνιμου & νόμιμου μηχανισμού αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος της εργαζόμενη πλειοψηφίας. Με τις Περιφερειακές υπηρεσίες να υπογράφουν σύμβαση για συγκεκριμένους στόχους εσόδων με το υπουργείο, η φορολογική αφαίμαξη για τους εργαζόμενους θα γίνει μόνιμη.

–          Καταργείται κάθε έννοια «δημόσιας» υπηρεσίας, αφού μοναδικό κριτήριο για την ύπαρξη μιας Δ.Ο.Υ. είναι το “πόσα κέρδη βγάζει” πάνω από τις λειτουργικές της δαπάνες.

–          Νέο βάρος θα πέσει στις πλάτες των εργαζομένων είτε για τις μετακινήσεις, είτε για τη χρησιμοποίηση «μεσαζόντων» (λογιστών) , ακόμη & για τις πιο απλές συναλλαγές.

–          Η προωθούμενη σύνδεση του μισθού μας με την «παραγωγικότητα» – δηλαδή τα έσοδα –  θα σημάνει νέα μισθολογική αφαίμαξη , κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους , πειθάρχηση & υποταγή για την υλοποίηση των «στόχων».

–          Οι παραπάνω αλλαγές , με όποια τελικά συγκεκριμένη μορφή πάρουν, δεν θα υπηρετήσουν ένα «υγιή, αποτελεσματικό , δημόσιο τομέα» στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, αλλά το ίδιο απεχθές-σημερινό «δημόσιο» που υπάρχει για να καταναλώνει εμπορεύματα & υπηρεσίες της siemens, των μεγαλοεργολάβων,  των φαρμακευτικών εταιρειών ,της Goldman Sachs κλπ πολυεθνικών, φτηνό & μίζερο  για τους υπαλλήλους του αλλά ακόμα ακριβότερο & με λιγότερες υπηρεσίες – παροχές  προς τους εργαζόμενους στην Υγεία ,την Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό.

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s