Αρχική > ανακοινώσεις > Ανακοίνωση συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ανακοίνωση συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση

31 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Την Κυριακή στις 12μ.μ. στο εργατικό κέντρο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συμμετείχαν τα σωματεία ΣΙΕΛ Θράκης (Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λειτουργών), ΣΕΦΙΕ (Σωματείο καθηγητών στα φροντιστήρια Θες/νικης και Β. Ελλάδας), ΣΙΕΛ Λάρισας, ΣΙΕΛ Αγρινίου και το σωματείο Βύρωνας από την Αττική.

 

Θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός προγράμματος δράσης με στόχο την επίτευξη νέας ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων του κλάδου.

 

Τον συντονισμό της δράσης των παραπάνω σωματείων υπαγορεύουν:

1.Το γεγονός ότι η κυβέρνηση, η ΕΕ εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια, προστασία από τα εργατικά ατυχήματα και τους επαγγελματικούς κινδύνους.

 

2 Ότι η ΟΙΕΛΕ έχει βάλει πλάτη σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και στα εργασιακά τα τελευταία χρονιά. Η πλειοψηφια (Ενότητα= ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) είναι πιστή στην γραμμή της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Υπογραφεί συμβάσεις 0% και προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζομένους σε εκβιαστικά διλήμματα, « να υπάρχει σύμβαση». Έτσι συνειδητά εμποδίσει την ανάπτυξη αγώνων με στόχο την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών.

 

Από κοντά ένα συνονθύλευμα οπορτουνιστών, που παρά τους επαναστατικές κορόνες, κινούνται στην ιδία λογική-συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις, την απεργοσπασία. Αναλαμβάνουν εργολαβικά την αντι-ΠΑΜΕ επίθεση. Είναι αυτοί που αθωώνουν κάθε φορά τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στέκονται στις κινητοποιήσεις 50 μετρά μακριά από τη ΓΣΕΕ και μετά διαδηλώνουν μαζί.

 

Το συντονιστικό των σωματείων αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

 

Τα σωματεία θα συμμετέχουν στην απεργία στις 23 Φλεβάρη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

 

Αίτημα για Σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 27/02/2011 με θέμα της νέες Συλλογικές Συμβάσεις

Κάλεσμα των τοπικών εργοδοτικών οργανώσεων σε διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ στις 09/03/2011.

 

Ημέρα Πανελλαδική δράσης 16/03/2011 για την ΣΣΕ στα κατά τόπου γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων.

 

Προκήρυξη κλαδικής απεργίας στα μέσα του Απρίλη

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν στην σύσκεψη συμφώνησαν να καταθέσουν και να διαπραγματευτούν ΣΣΕ που να αποτελείται από κοινούς βασικούς άξονες όσων αφορούν τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευση και τα Ξενόγλωσσα φροντιστήρια. Το κείμενο της ΣΣΕ που θα προτείνει κάθε σωματείο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από την Γενική του Συνέλευση, όπου αυτό δεν έχει ήδη γίνει.

 

Παλεύουμε για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

Αποκλειστικά Δημοσία δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Προστασία από απολύσεις

Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις

Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων

Μπορούμε γιατί υπάρχουν οι δυνάμεις για να το κάνουν, που μπορούν και θέλουν να ενώσουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες σε ένα ενιαίο, λαϊκό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμού του.

Το «έπαθλό» μας, το «έπαθλο» για το λαό, θα είναι μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, με τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργούν και θα παράγουν κάτω από το δικό μας εργατικό έλεγχο και με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Τα σωματεία

ΣΙΕΛ Θράκης (Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λειτουργών)

ΣΕΦΙΕ(Σωματείο καθηγητών στα φροντιστήρια Θεσ/νίκης και Β. Ελλάδας

Βύρωνας από την Αττική ΣΙΕΛ Αγρινίου

ΣΙΕΛ Αχαΐας ΣΙΕΛ Λάρισας

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s