Αρχική > ειδήσεις > Σε ιδιώτες γιατρούς τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ

Σε ιδιώτες γιατρούς τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ

21 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Να εκχωρηθούν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και σε ιδιώτες γιατρούς μελετά το υπουργείο Εργασίας μέσα απο συμπράξεις ιδιωτών γιατρών με γιατρούς του ΙΚΑ Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα ενοικιάζουν τις δοµές του ΙΚΑ, προσφέροντας πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στους ασφαλισµένους.

Αυτό αναφέρει σήμερα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνοντας οτι στα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού στους ασφαλισµένους, αρκεί οι ιδιώτες να είναι «πιστοποιηµένοι» – δηλαδή, να δέχονται να υπόκεινταισε έλεγχο µέσωπ.χ.τηςηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Μελετάται η εκδοχή να δηµιουργήσουν κοινοπραξίες οι γιατροί του ΙΚΑ σε συνεργασία µε ιδιώτες γιατρούς , µετά την ένταξη των µονάδων υγείας των Ταµείων στον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Στην περίπτωση αυτή, τα περίπου 200 πολυϊατρεία ενδέχεται να µετατραπούν σε πολυδύναµα διαγνωστικά κέντρα», λέει στα «ΝΕΑ» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Οι γιατροί θα διαχειρίζονται τα έσοδα των µονάδων υγείας, παράλληλα όµως, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα επωµιστούν και ταέξοδα λειτουργίας και δαπανών – ή έστω µέρος αυτών – για τηναγορά εξοπλισµού στο πλαίσιο του ανταγωνισµού.

Σηµειώνεται ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, πως το σχετικό νοµοσχέδιο που θα ορίζει το γενικό πλαίσιο δράσης του Εθνικού Οργανισµού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή σε περίπου δέκα ηµέρες. Συνεπώς, οι λεπτοµέρειες για περαιτέρω ρυθµίσεις θα οριστούν µε Προεδρικά ∆ιατάγµατα.

http://www.asfalisinet.gr

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s