Αρχική > ανακοινώσεις > Ποτέ την Κυριακή από την ΟΙΥΕ!

Ποτέ την Κυριακή από την ΟΙΥΕ!

12 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές βρήκαν τη λύση στον περιορισμό της κατανάλωσης λόγω του οδοστρωτήρα των μέτρων Κυβέρνησης και τρόικας:  να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και να οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα τους μικροεπαγγελμαίτες στην πτώχευση. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ απλά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες, πρόταση που συνεχώς επανέρχεται από τους επιχειρηματίες του κλάδου των εμπορικών, με  τη στήριξη των περισσοτέρων αρμοδίων υπουργών και περιφερειαρχών.

 

Μετά την πρώτη νικηφόρα μάχη από τους ιδιωτικούς που αφορούσε τη μη λειτουργία τελικά των καταστημάτων την Κυριακή 11/12,  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη με το μέτρο.

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τυχόν λειτουργία των καταστημάτων έστω και λίγες Κυριακές το χρόνο, θα είναι καταστροφική για το Εμπόριο και τους εργαζόμενους. Θα αποτελέσει, όπως έχει δείξει και η εμπειρία άλλων χωρών, την »κερκόπορτα» για τη γενικευμένη και χωρίς όρους απορρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων σε όφελος των λίγων πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών ομίλων και σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και της απασχόλησης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Εκτιμά ακόμη ότι «η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων και θα διαμορφώσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά με αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Θα οδηγήσει, επίσης, σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με ενίσχυση και γενίκευση της εργασίας – λάστιχο, της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου».

«Είναι απορίας άξιο, το γιατί -και με ποιών την ευθύνη;- ανακινείται το θέμα αυτό για μια ακόμα φορά, γιατί όπως είναι γνωστό το σύνολο των εμπορικών συλλόγων της χώρας και οι εργαζόμενοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Καταλήγοντας δε τονίζει ότι «αποτελεί θράσος να επανέρχεται το θέμα της Κυριακής μετά και την πρόσφατη απόφαση – καταπέλτη του Συμβουλίου της Επικρατείας», υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία, μαζί με τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους «θα περιφρουρήσει την Κυριακή – Αργία, ενάντια στα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών και των επιμέρους συμμάχων τους».

Advertisements
Κατηγορίες:ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s