Αρχική > ειδήσεις > Επιχειρησιακή σύμβαση στον Αγγελιοφόρο επιδιώκουν Μπόμπολας, Ψυχάρης και Μπακατσέλος

Επιχειρησιακή σύμβαση στον Αγγελιοφόρο επιδιώκουν Μπόμπολας, Ψυχάρης και Μπακατσέλος

12 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

από asyntaxtostypos.wordpress.com

Η εταιρία Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε. των Μπομπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου που εκδίδει τον Αγγελιοφόρο, με επιστολή που έστειλε στο δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ ζητά συνάντηση «προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για το 2011, κατ’ απόκλιση των οριζομένων στην οικεία ΣΣΕ».

Για ποια ΣΣΕ μιλά η εταιρία; Για την συλλογική σύμβαση του 2009;

Η συνάντηση ζητά να γίνει αύριο, Σάββατο 8/1/11 στα γραφεία της εταιρίας. Στην επιστολή τονίζεται ότι στη συνάντηση θα κρατηθούν πρακτικά και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων της εταιρίας που “εξυπηρετούν τον στόχο της διατήρησης των θέσεων εργασίας”. Προειδοποιεί δε ότι «η μη εμφάνιση σας θα εκληφθεί ως άρνηση και η εταιρία θα ασκήσει όλα εκ του νόμου προβλεπόμενα δικαιώματα της».

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επιστολές έχουν λάβει οι τεχνικοί, οι διοικητικοί και οι συντάκτες του περιοδικού Τύπου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά; Η Εκδοτική Β.Ε δεν γνωρίζει ότι επίκειται συνάντηση στην Αθήνα για την ΣΣΕ του κλάδου; Γιατί αυτή σπουδή τις παραμονές της διαβούλευσης για τη ΣΣΕ; Δηλαδή Μπόμπολας και Ψυχάρης πριν διαβουλευθούν με την ΕΣΗΕΑ για τη ΣΣΕ, επιδιώκουν επιχειρησιακή σύμβαση στον Αγγελιοφόρο;

Τι λέει η ΕΣΗΕΑ; Τι θα κάνει το δ.σ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ; Τι λένε οι παρατάξεις που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δρομολογούν καθεστώς κόλασης για τους εργαζόμενους.Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη.

Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και διεκδικούμε μέσω των ΣΣΕ αποδοχές που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα, να κατοχυρώνουν τις θέσεις εργασίας και να εγγυούνται όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Προτείναμε και έγινε δεκτό η ΕΣΗΕΜΘ να ζητήσει αναβολή μέχρι τη συνάντηση της 12ης Ιανουαρίου.  Η θέση μας είναι να μη γίνει καμία συζήτηση (για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας ή οτιδήποτε άλλο σχετικό) μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την ΣΣΕ. Ζητήσαμε η ΕΣΗΕΜΘ να έρθει σε άμεση επαφή με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ ώστε να υπάρξει συντονισμός των Ενώσεων και φυσικά επαναλάβαμε την πρόταση μας η ΕΣΗΕΜΘ να παραστεί στην διαβούλευση για την ΣΣΕ.

Προτείναμε και δεν έγινε δεκτό απο την “παράταξη της πλειοψηφίας” να συγκληθεί εργασιακή συνέλευση στον Αγγελιοφόρο για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Θεωρούμε ότι σ’ αυτή τη φάση η δυναμική ενεργοποίηση της βάσης του συνδικαλιστικού κινήματος θα ισχυροποίηση την προσπάθεια απόκρουσης της επίθεσης που δεχόμαστε.

Όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις, όχι στις ατομικές συμβάσεις.

Υπερασπιζόμαστε τις ΣΣΕ και τα συλλογικά δικαιώματα και καλούμε τις διοικήσεις της ΕΣΗΕΜΘ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ να συντονίσουν ενεργά τον αγώνα των εργαζόμενων στον Τύπο.

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες: , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s