Αρχική > ειδήσεις > «Μπαράζ απολύσεων» σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

«Μπαράζ απολύσεων» σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

12 Ιανουαρίου 2011 Σχολιάστε Go to comments

Για «μπαράζ απολύσεων» σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και εκβιασμούς για εκ περιτροπής εργασία, μείωση ημερών ή ωρών εργασίας, μείωση μισθών κατά 20-25% και υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στη διάκρεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ζαριανόπουλος μίλησε για εταιρία του κλάδου του ιματισμού με 13 εργαζόμενους που πρότεινε την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση μισθών κατά 25%. Επειδή δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, η εταιρία απευθύνθηκε στην ομοσπονδία ιματισμού, η οποία απέρριψε την πρόταση.

«Τα περισσότερα κρούσματα απολύσεων, μειώσεων μισθών, ημερών και ωρών εργασίας, παρατηρούνται στους κλάδους του ξύλου και των ξενοδοχείων», τόνισε και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε 13 επιχειρήσεις κατεργασίας ξύλου και 9 ξενοδοχεία.

Σήμερα, συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου το ΠΑΜΕ θα προτείνει την κήρυξη 24ωρης απεργία με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησης της. Θα ζητήσει, επίσης, να γίνει διαχειριστικός έλεγχος των δύο τελευταίων θητειών του ΕΚΘ και του Μακεδονικού Ινστιτούτου Εργασίας (ΜΑΚΙΝΕ).