Αρχική > απόψεις > «Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε. Εχουμε αξιοπρέπεια. Δεν θα πάψουμε να έχουμε φωνή. «

«Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε. Εχουμε αξιοπρέπεια. Δεν θα πάψουμε να έχουμε φωνή. «

16 Δεκεμβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

Γράφει Ενας Παλιός

Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και πρόεδρος της Ενωσης Εκδοτών Στ. Ψυχάρης αφού πέταξε στο δρόμο …μερικές δεκάδες συναδέλφους μας, σήμερα “δεν δέχτηκε να συνομιλήσει με απεργούς” -δηλαδή με τα σωματεία του Τύπου που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία στις 17 & 18/12. Είναι φανερό ότι το στρατήγημά του δεν είναι άλλο από το παραδοσιακό “σκάστε και δουλέψτε”, “δεν σας παίρνει να τα βάλετε μαζί μου”, “είστε ανύπαρκτοι και κακομοίρηδες”, “θα σας σπάσω την απεργία”, “έχω δύναμη, έχω το ΔΝΤ, την κυβέρνηση, έχω όλους τους κεφαλαιοκράτες, τους μπράβους και τους ρουφιάνους μου παντού”.

Λίγα 24ωρα πριν και αφού έδιωξε σαν “σκουπίδια” 21 δημοσιογράφους, με αποκρουστικές και παραπλανητικές μεθοδεύσεις, απείλησε  με δικαστικές διώξεις όσους προσπάθησαν να αμφισβητήσουν δημόσια και πολιτικά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κατά των εργαζομένων και των συνδικάτων μας. “Είναι φανερόν –έγραψε σε σχετική επιστολή του–  ότι, με αφορμή τις αποχωρήσεις oρισμένων συντακτών, επιχειρείται υπονόμευση του Βήματος η οποία μόνο ως συντονισμένη προσπάθεια εξυπηρετήσεως άλλων συμφερόντων μπορεί να εξηγηθεί (…) Τα αρμόδια όργανα και η Δικαιοσύνη θα ασχοληθούν με την πρωτοφανή απόπειρα εξαπατήσεως”.

Περιμένουμε, λοιπόν, να υποβάλλει τις μηνύσεις και τις αγώγες του κατά των “υπονομευτών” για να δούμε αν ακόμα σε αυτή τη χώρα έχει απομείνει το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης.

Είμαστε έτοιμοι μαζί με εκατοντάδες άλλες διαδικτυακές φωνές και χιλιάδες συναδέλφους μας να πάμε στα δικαστήρια κατηγορούμενοι από τον Ψυχάρη και να ξαναφωνάξουμε κι εκεί ότι δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε ελεύθερα για το στρατόπεδο εργασίας του, το φόβο που έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους στην επιχείρησή του και ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα και παντού για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε. Εχουμε αξιοπρέπεια. Δεν θα πάψουμε να έχουμε φωνή.

Ας τολμήσουν να μας την στερήσουν.

Από: syspeirosi.wordpress.com

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε