Αρχική > ανακοινώσεις > Διώκεται ο συνδικαλισμός στον ΟΕΕΚ

Διώκεται ο συνδικαλισμός στον ΟΕΕΚ

10 Νοεμβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

Απαράδεκτη εκδικητική συμπεριφορά επιδεικνύει η διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης απέναντι στους μόνιμους υπαλλήλους του οργανισμού.

Όταν, μέσα στον Αύγουστο, η Υπουργός Παιδείας αποπειράθηκε να άρει την μονιμότητα των υπαλλήλων του ΟΕΕΚ με το νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Μάθηση, η αντίδραση υπήρξε άμεση. Με επίπονο αγώνα διεκδικήθηκαν τα αυτονόητα συνταγματικά δικαιώματα και διασφαλίστηκε το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων.

Τώρα, και ενώ εργάζονται υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα η κατάργηση του ΟΕΕΚ (για ίδια συμφέροντα των διοικούντων) και η αντικατάστασή του από νέο οργανισμό, γίνονται μάρτυρες του εκδικητικού μένους της διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν στους συνδικαλιστικούς αγώνες. Ο Πρόεδρος του ΟΕΕΚ, Άγγελος Αγγελίδης, και ο Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Καλτσάς, καθαιρούν τους εν λόγω συναδέλφους από επιτροπές, ψαλιδίζουν τις αρμοδιότητές τους, παρεμποδίζουν με κάθε τρόπο το έργο τους και εκτοξεύουν απειλές εναντίον τους, σε μια σαφή προσπάθεια στοχοποίησης της συνδικαλιστικής ελευθερίας, τρομοκρατίας και «παραδειγματισμού» των υπόλοιπων εργαζομένων.

Με τέτοια δείγματα αντιδημοκρατικής γραφής από την πλευρά της διοίκησης, με την ανοχή της Υπουργού Παιδείας, το μέλλον του οργανισμού προοιωνίζεται όχι μόνο σύντομο, αλλά και βαθιά προβληματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του οργανισμού. Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τη δίωξη των υπαλλήλων του ΟΕΕΚ, με την ανοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων;

Advertisements
Κατηγορίες:ανακοινώσεις Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s