Αρχική > ειδήσεις > ΠΣΑΚ: «Μας παίρνουν και το… βόδι»

ΠΣΑΚ: «Μας παίρνουν και το… βόδι»

22 Οκτωβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

από sport24.gr

Ο ΠΣΑΚ καταγγέλλει τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΚ ότι πήραν πίσω ακόμα κι αυτά που είχαν υποσχεθεί και καλεί τα μέλη του να μην απαξιώσουν τον απεργιακό αγώνα τους. Η απόφαση για απεργία ισχύει κανονικά.

 

Ο σύνδεσμος των παικτών καταγγέλλει ότι όχι μόνο δεν έγιναν βήματα προόδου, αλλά πήραν πίσω και όσα είχαν υποσχεθεί. Κατόπιν τούτου η συνέχιση της απεργίας είναι μονόδρομος.

Οι παίκτες θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα υπάρξουν ειδικές ομάδες περιφρούρησης της απεργίας. Απλώς οι παίκτες θα ακολουθήσουν κανονικά τις ομάδες τους, θα παραταχθούν με πολιτικά στα γήπεδα και θα φροντίσουν κατά το δυνατό να ισχύσει η απεργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Προς ενημέρωση των μελών μας και της κοινής γνώμης, γνωστοποιούμε ότι μετά από την χθεσινή συνάντηση με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια που να οδηγεί προς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας αλλά πλέον υπάρχει η θέληση για στέρηση ακόμα περισσότερων από τα δικαιώματά μας.

Πιο συγκεκριμένα, με έκπληξη ενημερωθήκαμε στην συνάντηση τα εξής:

1)Η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις δημόσιες δεσμεύσεις της για την λύση συγκεκριμένων προβλημάτων μας.

2)Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν δέχεται την εφαρμογή της συμφωνίας την οποία η ίδια είχε υπογράψει προ δεκάμηνου

3)Μας προτείνουν πλήρη κατάργηση των συμβολαίων, δεν δέχονται να είναι οι αθλητές μας ασφαλισμένοι συνταξιοδοτικά και προτείνουν οι καλαθοσφαιριστές της Α2 να πληρώνουν μόνοι τους ασφάλιση στο ΤΕΒΕ!  Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα μένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες μας, αλλά θα πληρώνουμε από την τσέπη μας για να αγωνιζόμαστε….

4)Ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις ελεύθερου επαγγελματία που μας προτείνουν, στα δικαιώματα δεν δέχονται να μας επιτρέπεται να μετακινούμαστε ελεύθερα ούτε καν σε περίπτωση που η ομάδα στην οποία αγωνιζόμαστε δεν μας πληρώνει.

Έχοντας κατανοήσει από τα διαδιδόμενα ότι γινόντουσαν κινήσεις προς τη λύση των προβλημάτων μας, λάβαμε μέρος σε μία συνάντηση στην οποία περιμέναμε ότι θα προταθούν λύσεις.  Δυστυχώς όμως, παρόλο που αναγνωρίζουμε την καλή πρόθεση του υφυπουργού, καταλάβαμε ότι τόσο καιρό η προσπάθεια που γινόταν ήταν προφανώς προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της ικανοποίησης των ουσιαστικών αιτημάτων μας.

Πλέον, η συμμετοχή οποιουδήποτε μέλους μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, είναι ουσιαστική καταδίκη εκατοντάδων μελών μας στην απαξίωση και στην υποχρέωση να βρίσκονται σε εργασιακό μεσαίωνα».

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s