Αρχική > ειδήσεις > Aπόλυση εργαζομένου για τη συνδικαλιστική του δράση στην εταιρεία ψυχικής υγείας ΙΡΙΣ

Aπόλυση εργαζομένου για τη συνδικαλιστική του δράση στην εταιρεία ψυχικής υγείας ΙΡΙΣ

22 Οκτωβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

από tvxs tvxs

 

Την απόλυση εργαζομένου για τη συνδικαλιστική του δράση αλλά και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην εταιρεία ψυχικής υγείας ΙΡΙΣ καταγγέλλει με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του τα ακόλουθα:
«Η εταιρεία «ΙΡΙΣ» που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας, σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ), παραβιάζει συστηματικά τα εργασιακά δικαιώματα και ασκεί τρομοκρατία που φτάνει ως και την απόλυση των εργαζομένων που θα τολμήσουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.


Η εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για τις συνεχείς και πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, προχώρησε πριν λίγο καιρό στην απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου στο οικοτροφείο «ΙΡΙΣ» ΑΧΑΪΑΣ Νίκου Αβούρη, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στην κανονική του άδεια. Παράλληλα ο πρόεδρός της απείλησε με απόλυση άλλους 6 εργαζομένους από την ίδια δομή, που διαμαρτύρονταν και κινητοποιούνταν ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, η οποία παρακρατούσε μισθούς εργαζομένων ακόμη και 2 χρόνων πίσω (3 μηνιάτικα του 2008 εξοφλήθηκαν το 2010)!!! Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου προσλαμβάνει νέο υπάλληλο στη θέση του απολυμένου.

Ο Ν. Αβούρης είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της ψυχικής υγείας, ενώ από τις 29 Μαΐου 2010 είναι μέλος της Διοίκησης του Σωματείου ΣΕΨΑΕΚΟ.
Γι’ αυτή του τη δράση η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη και τη χρονική συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, επιδιώκει να τον εξοντώσει ηθικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και οικονομικά.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s