Αρχική > ειδήσεις > Πόλεμος για τα σκουπίδια μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στον Σύνδεσμο ΟΤΑ

Πόλεμος για τα σκουπίδια μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στον Σύνδεσμο ΟΤΑ

14 Οκτωβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

από makthes.gr

 

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη διοίκηση και στον σύλλογο εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διάθεση των απορριμμάτων του κεντρικού δήμου στον ΧΥΤΑ την ημέρα της γενικής απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, στις 7 Οκτωβρίου.

 

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ, παρότι ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης λειτουργούσε μόνον με προσωπικό ασφαλείας, ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να ενταχθούν στο δυναμικό περισσότερα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης από αυτά που μπορούσαν να διατεθούν.


“Παρότι είχαμε συμφωνήσει να φέρει ο δήμος 15 συρόμενα απορριμματοφόρα, άδειασε επιπλέον 28 οχήματα, δημιουργώντας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, και όχι μόνον, αφού δεν υπήρχε το ανάλογο προσωπικό ώστε να γίνει με ασφαλή τρόπο η ταφή των απορριμμάτων”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «υπάρχει ο κίνδυνος ο ΧΥΤΑ από υπόδειγμα στην Ευρώπη να καταστεί παράδειγμα προς αποφυγή”.

“Η διαδικασία της απόθεσης των απορριμμάτων έγινε κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένου ότι οι δυνατότητες του ΧΥΤΑ είναι πολύ μεγάλες”, απαντά, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς. Όπως επισημαίνει μάλιστα, κατά τον συγκεκριμένο χρόνο οι ανάγκες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν εξαιρετικά πιεστικές, καθώς είχαν συσσωρευτεί πλήθος σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s