Αρχική > ειδήσεις > Κινητοποίηση την Πέμπτη στο ΣΕΒ από τους εργαζόμενους σε Τρόφιμα – Ποτά και λογιστές

Κινητοποίηση την Πέμπτη στο ΣΕΒ από τους εργαζόμενους σε Τρόφιμα – Ποτά και λογιστές

5 Οκτωβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

Πηγή:  Ριζοσπάστης Ριζοσπάστης

Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ αποφάσισε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων- Ποτών Νομού Αττικής, μεθαύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., εντείνοντας τη δράση του για την οργάνωση της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων στον κλάδο, όπου η κερδοφορία – ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες κρίσης – αγγίζει δυσθεώρητα ύψη. Η απόφαση πάρθηκε στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου, μετά από πρόταση της διοίκησης και σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που έχει επίσης προγραμματισμένη κινητοποίηση στο ΣΕΒ, για τον ίδιο λόγο, την ίδια μέρα και ώρα.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου αποφάσισε την οργάνωση της δράσης, με προοπτική την απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

Στη Γενική Συνέλευση, ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί η δουλειά «απ’ τα κάτω», στους ίδιους τους εργαζόμενους, προκειμένου να οργανωθούν με επιτυχία οι αγώνες του κλάδου, για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής επιθετικότητας.

Η εργοδοσία, ξεσαλωμένη κυριολεκτικά από την κυβερνητική πολιτική και τα υπερκέρδη, αλλά και την ανάγκη του κεφαλαίου να προχωρήσει σε συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο συνολικά, έχει εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων, σε όλους τους χώρους εργασίας. Στη ΦΑΓΕ, μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 100 απολύσεις, στην ΕΒΓΑ 14, στην ΕΛ ΜΠΙΣΚΟ άλλες 36, στη NESTLE σχεδιάζονται απολύσεις στο 10% του κάθε πόστου.

Η συντονισμένη αυτή εργοδοτική επιθετικότητα απαιτεί και συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους, σε ταξική κατεύθυνση. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η επιτυχημένη δράση των σωματειακών επιτροπών (όπως στην περίπτωση της ΝΟΥΝΟΥ), καθώς και η ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί αυτή η δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών συντονίζει τον αγώνα μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ και τα Σωματεία Εργαζομένων του ομίλου Φιλίππου προχωρούν στις πρώτες ενέργειες συντονισμού

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s