Αρχική > ειδήσεις > Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… φυλάκιση

Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… φυλάκιση

30 Σεπτεμβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments
Σκληρή γραµµή της κυβέρνησης απέναντι στους ιδιοκτήτες φορτηγών

από ΤΑ ΝΕΑ online

Σκληρή γραµµή απέναντι στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δηµόσιας χρήσης, που για 18η µέρα σήµερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, προκαλώντας σοβαρά προβλήµατα στον ανεφοδιασµό της αγοράς µε προϊόντα και καύσιµα, εγκαινίασε από χτες η κυβέρνηση.

Ηδη, έπειτα από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, χτες το µεσηµέρι, το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε τροπολογία στο νοµοσχέδιο για την περαίωση, η οποία προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους δεν συµµορφώνονται µε το µέτρο της επίταξης, ενώ ανοίγει τον δρόµο σε περίπου 1,2 εκατ. φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, για την είσοδό τους στο έργο των δηµοσίων µεταφορών.

Τα σοβαρά προβλήµατα που επισώρρευσε στην αγορά η απεργία των µεταφορέων και η αντιµετώπισή τους από την κυβέρνηση, ήταν το αντικείµενο της σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και στην οποία συµµετείχαν οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης. Αµέσως µετά κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, µε την οποία λαµβάνονται πρόσθετα µέτρα για την αντιµετώπιση του προβλήµατος από τις συνεχιζόµενες κινητοποιήσεις των µεταφορέων και καθορίζονται κυρώσεις.

Ψηφίζεται σήµερα

Σύµφωνα µε την τροπολογία _ ψηφίζεται σήµερα _ στο εξής θα τιµωρείται πλέον µε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών όποιος βρίσκεται σε καθεστώς επίταξης (είτε έχουν επιταχθεί οι προσωπικές του υπηρεσίες είτε είναι ιδιοκτήτης ή νοµέας ή χρήστης πράγµατος που έχει επιταχθεί) και αρνείται να συµµορφωθεί ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη. Σε περίπτωση δε που αρνείται να συµµορφωθεί κατ’ εξακολούθηση, θα τιµωρείται µε ποινή κάθειρξης.

«Αρνηση συµµόρφωσης», σύµφωνα µε την τροπολογία, «θεωρείται και η µη εκτέλεση συγκεκριµένης εντολής αρµοδίου δηµόσιου οργάνου, η µη εκτέλεση µεταφορικού ή άλλου έργου, κατά τον συνήθη τρόπο λειτουργίας της οικονοµίας, η εγκατάλειψη του επιταγµένου πράγµατος ή η χρησιµοποίησή του για την παρακώλυση των συγκοινωνιών ή για την πρόκληση κοινής ανάγκης». Στο εξής, η άρνηση συµµόρφωσης θα διαπιστώνεται αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα ή ύστερα από αναφορά του αρµόδιου υπουργού ή όποιου έχει έννοµο συµφέρον. Εφόσον συντρέχουν τα προαναφερόµενα πραγµατικά περιστατικά _ αναφέρεται στην τροπολογία _ µε απόφαση του υπουργού Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων θα µπορεί να αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλµατος ή η άδεια δηµόσιας χρήσης του πράγµατος.

Ακόµα, σε περίπτωση έκτακτης, επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, µε απόφαση του αρµόδιου υπουργού µπορεί πλέον να ανατίθεται η άσκηση δηµόσιας ή κοινωφελούς υπηρεσίας ή δραστηριότητας δηµόσιας χρήσης, σε οχήµατα, µηχανήµατα ή άλλα µέσα ιδιωτικής χρήσης.

Η κυβέρνηση, µετά και την αδιάλλακτη στάση από την πλευρά των αυτοκινητιστών που αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προχωρεί από χτες σε πλήρη εφαρµογή των νόµων µε επιτόπου αφαίρεση των αδειών κυκλοφορίας των επιταγµένων αυτοκινητιστών που δεν παρέχουν έργο.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s