Αρχική > ειδήσεις, κινητοποιήσεις > Κατάληψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν.Λάρισας

Κατάληψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν.Λάρισας

23 Σεπτεμβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

από την

Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη του γραφείου του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών Ν.Λάρισας, της διοίκησης του ΕΚΛ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, χθες το πρωί. Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση έγινε για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων, τα κενά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τη μη ανανέωση συμβάσεων αρκετών εργαζομένων για τη φετινή σχολική χρονιά -θέμα, που, όπως καταγγέλλουν οι φορείς, όχι μόνον δεν έχει επιλυθεί, αλλά λαμβάνει και νέες διαστάσεις, καθώς έγιναν και απολύσεις.
Όπως σημείωσαν τα μέλη του Σωματείου, παρά το γεγονός έχει εκδοθεί από τις 2/9/10 οδηγία με Αρ. πρωτ. 606/109/9567 από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας που έχει την ευθύνη για τη σύναψη των συμβάσεων και σύμφωνα με την οποία οι διευθύνσεις των σχολείων είναι υποχρεωμένες
α) να συνάψουν συμβάσεις με τους εργαζόμενους που καθάριζαν τα σχολεία την περασμένη σχολική χρονιά και
β) να καλυφθούν όλα τα κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού με νέες προσλήψεις, δέκα μέρες μετά την έναρξη των σχολείων όχι μόνο δεν έχουν καλυφτεί τα κενά που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις άλλα απολυθήκαν και δύο εργαζόμενες.
Σε γραπτή ανακοίνωσή τους, οι φορείς (Σωματείο, ΕΚΛ και ΠΑΜΕ), καταγγέλλουν ότι «η 60ή σχολική επιτροπή (11ο Γυμνάσιο-11ο Λύκειο- 2ο ΙΕΚ) προχώρησε σε συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου που είναι ταμίας του διοικητικού συμβουλίου σωματείου, και εργάζεται επί δύο συναπτά έτη στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ προχώρησαν και στην προκήρυξη νέας θέσης εργασίας. Επίσης η 22η Σχολική Επιτροπή (1ο ΕΠΑΣ, 1ο ΣΕΚ – 2ο ΣΕΚ 2ο –ΤΕΕ- 1ο ΙΕΚ) απέλυσε εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα μετά από έξι χρόνια δουλειάς, χρησιμοποιώντας ψευδείς και αναπόδεικτες καταγγελίες. Το μέγεθος των έκνομων ενεργειών της συγκεκριμένης σχολικής επιτροπής είναι τόσο μεγάλο, αφού έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν αναφορές για την εργαζόμενη, για τις οποίες ουδέποτε έλαβε γνώση η ενδιαφερόμενη. Το σωματείο μας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και για τα οποία ενημερώσαμε τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Οι φορείς καταγγέλλουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που από τη μία εκδίδει εγκυκλίους και από την άλλη δεν τις εφαρμόζει, μεθοδεύοντας με αυτόν το τρόπο την απόλυση των καθαριστριών, ενώ άφησαν αιχμές και εναντίον του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Μαργαριτόπουλο, που φέρεται να δήλωσε αναρμόδιος στο αίτημα των διαμαρτυρόμενων για εφαρμογή των οδηγιών του Υπουργείου και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη των γραφείων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το Σωματείο καλεί τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσει άμεσα τις εγκυκλίους που εκδίδει το υπουργείο καθώς και «να σταματήσει το «μπαλάκι» της μετακύλισης των ευθυνών που παίζεται μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προς τους διευθυντές των σχολείων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καθώς και τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι φέρουν ακεραία και αποκλειστική ευθύνη τόσο για την κατάσταση που δημιουργείται στην καθαριότητα των σχολείων και τις επιπτώσεις στην υγιεινή και την ασφάλεια μαθητών όσο και του προσωπικού, αφού υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με το μισό προσωπικό καθαριότητας σε σχέση με την περασμένη σχολική χρονιά».
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s