Αρχική > διεθνή, ειδήσεις > Ασφαλιστική «τρομοκρατία» από ιδιωτική εταιρεία της Βρετανίας

Ασφαλιστική «τρομοκρατία» από ιδιωτική εταιρεία της Βρετανίας

22 Σεπτεμβρίου 2010 Σχολιάστε Go to comments

από www.enet.gr

Οι εισφορές των Ευρωπαίων εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία είναι 1,9 τρις ευρώ λιγότερες από όσες απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί η συνταξιοδότησή τους υποστηρίζει σε έκθεσή της η Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Aviva.

Υποστηρίζει ότι αυτό θα καταδικάσει πολλούς εξ αυτών σε γηρατειά στη φτώχεια, εκτός εάν αυξηθούν οι εισφορές ή αυτοί αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερο.

Το έλλειμμα αυτό είναι ίσο με το ένα πέμπτο του ετήσιου ακαθάριστου προϊόντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδίδεται στο ότι οι καταθέσεις δεν συνάδουν με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, κατά την έκθεση, που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο έλλειμμα στα διαθέσιμα κεφάλαια για την καταβολή συντάξεων σε επίπεδο ΕΕ καταγράφεται στη Βρετανία και ανέρχεται σε 379 δις ευρώ, και ακολουθούν Γερμανία και Ισπανία, όπου τα ελλείμματα των ασφαλιστικών φορέων είναι 24% και 18% των ΑΕΠ των συγκεκριμένων χωρών αντίστοιχα, κατά την προαναφερθείσα έκθεση.

Η βρετανική ασφαλιστική προειδοποιεί ότι εάν δεν αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερα οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν όταν γεράσουν να πουλήσουν τα σπίτια τους, να αναβάλλουν τη συνταξιοδότησή τους, ή να «αποδεχθούν ένα σημαντικά μειωμένο βιοτικό επίπεδο».

Η εταιρία καλεί στην έκθεσή της τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ να μειώσουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών φορέων υιοθετώντας ποσά-στόχους στις εισφορές, προειδοποιώντας τους ασφαλισμένους να μη βασίζονται μόνο στις συντάξεις που θα χορηγούν κρατικά ταμεία και προωθώντας ένα Ευρωπαϊκό «πρότυπο» ιδιωτικών συντάξεων ώστε να αυξηθεί η «εμπιστοσύνη των καταναλωτών» στις επιχειρήσεις του τομέα.

Οι εκτιμήσεις της έκθεσης για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στην ΕΕ, που η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη απόπειρα να μετρηθούν, βασίζεται στον υπολογισμό των κεφαλαίων που θα απαιτούνταν ώστε να συνταξιοδοτηθούν όλοι όσοι εργάζονται σήμερα λαμβάνοντας συντάξεις που θα φθάνουν το 70% του τελικού μισθού τους.

Advertisements
Κατηγορίες:διεθνή, ειδήσεις Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s