Αρχική > ειδήσεις > Εργασιακό, ανεργία και ακρίβεια στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους υπουργούς

Εργασιακό, ανεργία και ακρίβεια στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους υπουργούς

27 Αυγούστου 2010 Σχολιάστε Go to comments

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231056691

Το κρίσιμο πρόβλημα της ανεργίας, σημαντικά εργασιακά θέματα όπως οι συμβάσεις εργασίας, ζητήματα που συνδέονται με την ακρίβεια, αλλά και το μέλλον του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού εργασίας Γ.Κουτρουμάνη και εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, εν όψει της ΔΕΘ και της προετοιμασίας των θέσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε θετικό μήνυμα για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στη ΓΣΕΕ ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και ότι τελικώς αυτές θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών.

Υπενθυμίζεται ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπεται το ακριβώς αντίθετο. Επίσης σε συνάντηση με την ΟΤΟΕ ο υπουργός Οικονομικών στο αίτημά τους για μη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων είχε απαντήσει -σύμφωνα με την ΟΤΟΕ- ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το μνημόνιο.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό προκειμένου να θέσει αναλυτικά το πλαίσιο των διεκδικήσεών του εν όψει της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, εν όψει της συνάντησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό και της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθεσε στους προαναφερόμενους υπουργούς το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνδέονται με την ανεργία και την ανάγκη αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και όχι πολιτικών, που συνδέονται μόνον με την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας.

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από την συνάντηση ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε για τις αυξήσεις στην αγορά, ζήτησε τη συμβολή της ΓΣΕΕ στην ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος για να γίνει μαχητικότερο στα δικαιώματά του.

Επίσης, η υπουργός, σε όσα αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επεσήμανε «ότι η επιτυχία του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, χρειάζεται τη συμβολή όλων μας. Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων, χρειάζεται η προσπάθεια όλων, ώστε να αλλάξει η επιχειρηματική αντίληψη και να δημιουργηθούν βιώσιμες και καινοτόμες επιχειρήσεις».

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες:
  1. πρεκαριος
    27 Αυγούστου 2010 στο 10:41

    ποιος καροϊδεύει ποιόν; Η κυβέρνηση τους συνδικαλισταράδες της ΓΣΕΕ, που για τις κλαδικές συμβάσεις «κατανοεί το πρόβλημα, αλλά υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το μνημόνιο» ή όλοι μαζί εμάς; Δύσκολο ερώτημα, ε;

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s