Αρχική > ειδήσεις > Ένας στους δύο ανέργους θα βγει από τις λίστες του ΟΑΕΔ

Ένας στους δύο ανέργους θα βγει από τις λίστες του ΟΑΕΔ

24 Αυγούστου 2010 Σχολιάστε Go to comments

Περικοπή των επιδομάτων ανεργίας φαίνεται πως υπάρχει μέσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο ενώ την σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Σεπτέμβριο αναμένεται και αύξηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” προβλέπεται διπλασιασμός του ποσοστού ανεργίας και “έξωση” από τις λίστες του ΟΑΕΔ για τον ένα στους δύο επιδοτούμενους ανέργους. Δηλαδή περισσότεροι Έλληνες χωρίς δουλειά με λιγότερους δικαιούχους τους επιδόματος ανεργίας των 454,25 ευρώ τον μήνα!

Στους επόμενους μήνες, οι συνθήκες εργασίας θα είναι ασφυκτικές. Επισήμως η κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Αν.Λοβέρδου ομολογεί ότι έρχεται έκρηξη της ανεργίας, λόγω και της λήξης της τουριστικής περιόδου. Συνδικαλιστικοί φορείς μάλιστα, έχουν αποτυπώσει τις εφιαλτικές εκτιμήσεις τους για αύξηση του ποσοστού από το 12% που είναι τώρα στο 15-16% εντός του έτους αλλά ακόμη και στο 20% την επόμενη χρονιά.

Η κυβέρνηση στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, έχει περιλάβει συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που προγραμματίσθηκε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, στα οποία περιλαμβάνεται η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας “με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.”.

Τι σημαίνει αυτό;

Σήμερα οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ φτάνουν τις 184.709 άτομα ενώ το ύψος του επιδόματος είναι 454,25 ευρώ το μήνα. Σε ετήσια βάση με τα σημερινά δεδομένα, η δαπάνη φτάνει στο 1 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για να γίνει μια “εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ” που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα πρέπει να βγουν από τις λίστες του ΟΑΕΔ ένας στους δύο επιδοτούμενους ανέργους. Δηλαδή σχεδόν 100.000 άτομα που σήμερα έχουν τα απαιτούμενα κριτήρια και παίρνουν το επίδομα δεν θα μπορούν να το εισπράττουν το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα.

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες:
  1. 24 Αυγούστου 2010 στο 16:35

    Όπως θέλουν τα μαγειρεύουν, αλλά εμείς δεν τρώμε!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s