Αρχική > ειδήσεις > Άρχισαν οι μετατάξεις στους ΟΤΑ

Άρχισαν οι μετατάξεις στους ΟΤΑ

16 Αυγούστου 2010 Σχολιάστε Go to comments

Λόγω του «Καλλικράτη» .

Άρχισαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις λόγω του «Καλλικράτη» στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μετατάξεις στους ΟΤΑ που θα ολοκληρωθούν το 2013, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου του «Καλλικράτη» με τις συνενώσεις δήμων και τις συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, θα επηρεάσουν περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους, από τους 94.000 περίπου μόνιμους και συμβασιούχους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Συνολικά υπέβαλαν αιτήσεις 1.648 υπάλληλοι σε σύνολο 17.000 υπαλλήλων στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και 10.500 εργαζομένων στις περιφέρειες, εκ των οποίων ζήτησαν 1.298 να μετακινηθούν σε δήμους και 350 να μεταταχθούν στις περιφέρειες.

Οι υποχρεωτικές μετατάξεις του προσωπικού των νομαρχιών που απασχολούνται σε διευθύνσεις οι οποίες μεταφέρονται στους δήμους μέχρι το τέλος του έτους θα συμβάλλουν στην άμεση ενεργοποίηση των νέων αρμοδιοτήτων, που καλούνται να υλοποιήσουν οι ΟΤΑ α’ βαθμού.

Για τον λόγο αυτό υπολογίζεται ότι εντός του φθινοπώρου θα πραγματοποιηθούν περίπου 7.000 μετατάξεις προσωπικού νομαρχιών και διαφόρων νομικών προσώπων, ενώ από 1-1-2011, οπότε και καταργούνται οι νομαρχίες, οι υπόλοιποι 10.000 περίπου υπάλληλοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων θα ανήκουν αυτοδίκαια στο ανθρώπινο δυναμικό των αιρετών περιφερειών.

από www.kathimerini.gr

Advertisements
Κατηγορίες:ειδήσεις Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s